Schone ramen zorgen voor een frisse uitstraling

Glas is bijzonder materiaal: je kunt er doorheen kijken. Als het schoon is tenminste. Schone ramen geven uw bedrijf een frisse uitstraling. Bij appartementencomplexen of verzorgingstehuizen verhoogt een schone omgeving het woongenot van mensen.

De levensduur van ramen en kozijnen

Daarnaast draagt regelmatige glasbewassing ook bij aan het onderhoud van uw ramen en kozijnen. Wanneer vervuiling tijdig wordt verwijderd krijg het minder kans om in de ondergrond te trekken en bijvoorbeeld lakwerk te beschadigen. Dit geldt ook voor het glas zelf: wanneer vervuiling te lang blijft zitten zorgt dit voor ‘verwering’ van het glas, waardoor het glas dof wordt. Tijdige glasbewassing helpt dit voorkomen.

 

Glazen wassen is een vak

Bij glasbewassing komt meer kijken dan u in eerste instantie misschien denkt. Zo zijn er meerdere manieren om bij moeilijk bereikbare ramen te komen en behoeft elke specifieke vervuiling een eigen aanpak. Ook kan het zijn dat u andere gladde oppervlakten mee gewassen wil hebben, zoals kozijnen en gevelpanelen.  Wij werken met: ladder, gondel, hoogwerker, hangladder of steiger.

Om voor elke klus een passende aanpak te garanderen hebben wij verschillende methodes in huis. We maken voornamelijk gebruik van de volgende twee opties:

  • Traditionele methode: handmatige glasbewassing met een vacht-wasser en trekker
  • Telewash methode: met een telescoopstang met borstel, waarbij met osmosewater (=gezuiverd water waaruit zout, kalk en andere vervuilingen zijn gefilterd) de ramen geborsteld en gespoeld worden

 

Veiligheid voorop

Wij hechten grote waarde aan veilig en verantwoord werken en investeren daarom in degelijk materiaal en opleidingen. Al onze glazenwassers hebben de benodigde certificaten voor veiligheid en vakbekwaamheid in de specialisaties die glasbewassing met zich mee brengt. Dit garandeert uw en onze veiligheid, en de zorg voor uw eigendommen.

 

Heeft u een vraag over werkzaamheden die hier al dan niet vermeld staan? Neemt u gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.